Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v prezeraní stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete TU

Rozsah bakalárskej práce – závisí aj od témy?

Rozsah bakalárskej práce je často riešená téma, no napriek tomu s ním majú mnohí študenti problém. Vždy sa rieši najmä počet strán či počet znakov podľa toho, akú minimálnu a maximálnu dĺžku určuje smernica rektora školy. Na optimálny rozsah sa dá však nazrieť aj iným spôsobom – a to podľa toho, aký odbor študujete a akú tému ste si vybrali na spracovanie.

Rozsah a bakalárska práca

Rozsah bakalárskej práce sa najčastejšie udáva v počte znakov s medzerami, či v počte normostrán. Jedna normostrana je 1 800 znakov s medzerami. Je nejakým nepísaným štandardom, že bakalárska práca by mala mať okolo 30 normostrán. Do rozsahu práce sa počítajú len hlavné kapitoly. Abstrakt, predhovor, titulná a úvodná strana či prílohy, ale aj rôzne ďalšie kapitoly nie.

Bakalárska práca na umeleckom odbore

Bakalárske práce s umeleckými témami, ktoré píšu študenti na múzických, výtvarných a iných odborov, môžu mať, samozrejme, podobu klasickej textovej bakalárskej práce. Avšak, nie je ničím výnimočným, že podstatnú časť bakalárskej práce s umeleckou témou tvoria napríklad fotografie a ich krátky textový opis. V umení jednoducho patria iné pravidlá, čo sa môže naplno prejaviť aj v podobe bakalárskych prác.

Bakalárska práca na medicíne

Vypracovanie medicínskej bakalárskej alebo diplomovej práce patrí medzi tie najnáročnejšie úlohy, s ktorými sa medici počas vysokoškolského štúdia stretnú. Alebo aj nie – štúdium je určite náročnejšie, no bakalárska práca musí jednoducho spĺňať oveľa odbornejšie nároky, než na mnohých iných odboroch. Máva aj výrazne dlhší rozsah.

Bakalárske práce z humanitných odborov

Bakalárske práce na humanitných odboroch, z ekonómie či práce z prírodných vied sú typickou ukážkou záverečných školských prác. Gro práce tvorí text, často sú doplnené o obrázky, fotky, mapy, grafy, tabuľky a iné prílohy. Samotný text by mal spĺňať požiadavky na minimálny a maximálny rozsah. Počet strán však môže byť oveľa väčší.

Technické bakalárske práce

Bakalárske práce, ktoré študenti vypracovávajú na technických odboroch, môžu mať dokonca fyzickú podobu. Bakalársku prácou môže byť napríklad aj nejaký stroj. Bežne však mávajú aj tradičnú textovú podobu, no bývajú doplnené o množstvo schém, plánov, tabuliek a iných príloh, ktoré sa počítajú do rozsahu podľa toho, čo sa píše v aktuálne platnej smernici.

Podklady k bakalárskej práci

Nechajte si vytvoriť podklady k vašej záverečnej práci u nás. Profesionálni autori a skvelá cena.

Už od 9€
Objednať

Ako získať prax už počas školy?

V súčasnom konkurenčnom svete práce je získanie praxe už počas školy kľúčové pre budúcich absolventov. Firmy čoraz častejšie vyžadujú…

Praktický sprievodca študenta pred nástupom na vysokú školu

Leto medzi maturitou a začiatkom novej etapy na vysokej škole je z pohľadu študenta najdlhšie, aké mu náš školský systém pon…

Najčastejšie gramatické chyby II: Ktorí / ktorý a mi/my

  V ďalšom pokračovaní seriálu o gramatike nadviažeme na populárny článok Najčastejšie gramatické chyby, ktoré už nikdy nesprav…