Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v prezeraní stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete TU

Vzor bakalárskej práce – kde sa inšpirovať?

Pri písaní bakalárskej práce vám dokáže naozaj intenzívne pomôcť nahliadnutie do iných bakalárskych prác, ktoré vám môžu poslúžiť ako akýsi vzor. Kde sa môžete inšpirovať naozaj vzorovými bakalárkami a aké ďalšie možnosti máte pri hľadaní inšpirácie, ktorá vám pomôže k dokončeniu vašej záverečnej práce?

Vzor bakalárskej práce online

Vzory bakalárskych, diplomových, rigoróznych a rôznych iných záverečných prác hľadajte v prvom rade na stránke vašej katedry alebo fakulty. Dosť pravdepodobne natrafíte aj na nejaký muster, do ktorého môžete priamo vpisovať vašu prácu, a nemusíte sa zaoberať náročným a zdĺhavým formátovaním. Vo vzore alebo mustri je už všetko nastavené správne.

Centrálny register záverečných prác

Keď nemáte ani páru o tom, ako by vlastne mala práca vyzerať, môžete využiť centrálny register záverečných prác a stiahnuť si tisícky verejne prístupných bakalárskych prác. Ideálne je stiahnuť si kvalitné práce priamo z vašej školy od starších študentov, a vidieť tak, aké nároky sú kladené napríklad na vašej katedre.

Fakultný alebo katedrálny archív

Do záverečných prác môžete nahliadnuť aj fyzicky – v archívoch vašej katedry alebo fakulty. Spýtajte sa vášho vedúceho záverečnej práce, či vám pomôže a prinesie vám z archívu napríklad bakalárske práce jeho bývalých študentov, ktorých viedol pred vami. Povie vám a zároveň vám názorne ukáže, čomu sa vyhnúť a akým chybám sa vyvarovať.

Ďalšie podklady k bakalárskej práci

Ako vzor nemusíte použiť len bakalárske práce, ale aj tie kvalitnejšie – napríklad diplomové, rigorózne a iné záverečné práce, ktoré musia spĺňať oveľa vyššie nároky. Ak vašu bakalárku napíšete po vzore týchto prác, úspech máte viac než zaručený.

Odborné články online

Skvelou inšpiráciou pre vás môžu byť aj odborné vedecké články, ktoré bývajú často dostupné aj online a nájdete ich prostredníctvom vyhľadávača Google Scholar. Články v slovenskom, českom, ale aj anglickom a ďalších jazykoch sú dostupné napríklad v PDF a mnohé  nich majú formu a dokonca aj rozsah školských záverečných prác. Môžu vám tak poslúžiť ako skvelá inšpirácia.

Podklady k bakalárskej práci

Nechajte si vytvoriť podklady k vašej záverečnej práci u nás. Profesionálni autori a skvelá cena.

Už od 9€
Objednať

Ako získať prax už počas školy?

V súčasnom konkurenčnom svete práce je získanie praxe už počas školy kľúčové pre budúcich absolventov. Firmy čoraz častejšie vyžadujú…

Praktický sprievodca študenta pred nástupom na vysokú školu

Leto medzi maturitou a začiatkom novej etapy na vysokej škole je z pohľadu študenta najdlhšie, aké mu náš školský systém pon…

Najčastejšie gramatické chyby II: Ktorí / ktorý a mi/my

  V ďalšom pokračovaní seriálu o gramatike nadviažeme na populárny článok Najčastejšie gramatické chyby, ktoré už nikdy nesprav…