Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v prezeraní stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete TU

Pedagogika a bakalárska práca: Skvelé tipy na témy

Na konci druhého ročníka bakalárskeho stupňa štúdia si aj študenti pedagogiky vyberajú témy svojich budúcich bakalárskych prác. V dnešnom blogovom článku si predstavíme 5 originálnych tipov, ktoré dokážete spracovať zaujímavou formou a získať tak skvelú známku od oponenta, ale aj od školiteľa. Neviete si vybrať z ponúknutých vypísaných tém? Navrhnite si vlastnú tému podľa našich tipov.

Pedagogika a bakalárska práca

História pedagogiky, analýza a porovnanie pedagogických teórií, ale a rôzne kompiláty iných odborných prác – tohto všetkého sú už plné archívy. Ak skutočne prahnete po dobrej známke, musíte prísť s niečím originálnym. Skvelé však je, že aj originálne témy sa dajú aplikovať rôznymi spôsobmi a z nasledujúcich 5 tipov dokážete vyskladať stovky rôznych originálnych tém bakalárskych prác. Poďme spolu na to.

A/B testovanie rôznych učebných postupov

Ak máte prax alebo si viete vybaviť účasť na vyučovacích hodinách napríklad na základnej či strednej škole, môžete rozdeliť žiakov na dve polovice (alebo použiť dve a viac tried) a vyskúšať vyučovanie novej preberanej látky pomocou odlišných postupov. Následne môžete otestovať dosiahnuté vedomosti oboch pozorovaných skupín a vyvodiť tak závery o účinnosti jednotlivých metód. Takáto bakalárka by pokojne kvalitou prekonala aj mnohé diplomové práce.

Inovatívne vzdelávanie

Napadlo vás vyskúšať nejakú vlastnú alebo zahraničnú formu vzdelávania? Diktovanie textu a zapisovanie poznámok do zošita už je dávno prekonané. Dnes sa dá vzdelávať už napríklad aj pomocou virtuálnej alebo rozšírenej reality. Napíšte o vlastných skúsenostiach s novými technológiami a metódami, ktoré sa využívajú alebo podľa vás môžu byť v budúcnosti využité pre vzdelávanie.

Vzdelávanie špeciálnych skupín obyvateľstva

Vzdelávanie zdravotne znevýhodnených, univerzity tretieho veku aj pre seniorov, ale aj vzdelávanie zahraničných študentov. V súvislosti s aktuálnou situáciou na Ukrajine môže byť zaujímavá téma o začlenení ukrajinských detí do slovenského vzdelávacieho systému – učenie slovenského jazyka, ale aj naopak vzdelávanie našich učiteľov v novom – ukrajinskom – jazyku.

Aplikácie netradičného hodnotiaceho systému

Motivácia je jedným z kľúčových faktorov, ktorý vplýva na úspech a neúspech žiakov a študentov. Známky, samozrejme, že tie dobré, určite nie sú dostatočnou motiváciou pre študentov, aby sa viac učili. Aké možnosti motivácie sa využívajú vo svete? Môže niekomu dobrý prospech napríklad zabezpečiť prijatie bez skúšok na prestížnu vysokú školu? A čo finančné ohodnotenie, akým je napríklad aj na vysokých školách na Slovensku práve motivačné štipendium?

Spätná väzba pre vzdelávacie metódy

Poslednou zaujímavou témou môže byť analýza spätnej väzby študentov. Jedna vec je, čo si o vzdelávaní myslí vzdelávací systém, ministerstvo školstva a samotní pedagógovia. Aký majú však na to názor študenti? Čo by dokázali zlepšiť? Zamerajte sa vo vašej bakalárke na deti a úspech máte zaručený.

 

Podklady k bakalárskej práci

Nechajte si vytvoriť podklady k vašej záverečnej práci u nás. Profesionálni autori a skvelá cena.

Už od 9€
Objednať

Ako získať prax už počas školy?

V súčasnom konkurenčnom svete práce je získanie praxe už počas školy kľúčové pre budúcich absolventov. Firmy čoraz častejšie vyžadujú…

Praktický sprievodca študenta pred nástupom na vysokú školu

Leto medzi maturitou a začiatkom novej etapy na vysokej škole je z pohľadu študenta najdlhšie, aké mu náš školský systém pon…

Najčastejšie gramatické chyby II: Ktorí / ktorý a mi/my

  V ďalšom pokračovaní seriálu o gramatike nadviažeme na populárny článok Najčastejšie gramatické chyby, ktoré už nikdy nesprav…