Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v prezeraní stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete TU

Bakalárske práce z manažmentu a čo by v nich nemalo chýbať

Manažment na rôznej úrovni a v rôznych oblastiach je stále vyhľadávanou pracovnou pozíciou nielen u nás na Slovensku, ale aj v zahraničí. Ak ste sa dali na štúdium manažmentu, určite vás neminie ani písanie záverečnej práce. Čo všetko by rozhodne nemalo chýbať v takejto práci? Pripravili sme si pre vás niekoľko užitočných tipov.

Manažment a bakalárska práca

Bakalárskych prác z manažmentu nájdeme v archívoch slovenských vysokých škôl stovky a nie všetky sú práve originálne. Ak si však dáte záležať na výbere témy a vložíte do práce tie správne kapitoly, komisia nebude na vašu prácu nahliadať len ako na ďalší kompilát, ale ako na hodnotnú vedeckú prácu, ktorá sa pokojne vyrovná aj niektorým diplomovým prácam.

Aplikácia v praxi

Teórie je aj pri vysokoškolskom štúdia manažmentu síce pekná, no prax sa často ukazuje ako úplne iná. Ak píšete o nejakej z marketingových metód, určite si naštudujte a spomeňte v práci aj použitie týchto metód v praxi. Mnohé zaužívané metódy riadenia sú už dávno prekonané a učí sa o nich často len ako o zaujímavosti.

Prípadová štúdia

Vložte do práce zaujímavú prípadovú štúdiu, ktorú sami vypracujete. Analyzujte napríklad manažment nejakého malého alebo stredného podniku, kde si môžete na vlastnej koži vyskúšať, ako všetko funguje. V ideálnom prípade môžete takéto podobné podniky opísať aj dva a v práci ich dôkladne rozobrať a porovnať.

Správna distribúcia manažérskych povinností

Pri opise prípadovej štúdie môžete upozorniť aj na časté nedostatky v manažérskych kapacitách a dôsledky, ktoré z toho plynú. Pri nesprávnom riadení podniku podnik stráca peniaze, procesy trvajú dlhšie, zamestnanci sú viac unavení a podobne. Správne vedenie podniku a distribúcia zodpovednosti a povinností medzi jednotlivých manažérov, ktorí dokážu riadiť svoj team, je polovica úspechu v podnikaní.

Odvetvia manažmentu a ich prepojenie

Manažment financií, manažment ľudských zdrojov, ale aj manažment logistiky. Ako tieto odvetvia spolu súvisia a prečo sú od seba navzájom závislé? Čo sa stane v prípade, že sa jedna z vetiev láme? Kedy je pre firmu výhodnejšie oddelenia spájať a kedy naopak rozdeliť kompetencie medzi viac ľudí? Toto všetko sú skvelé podnety, ktoré môžete rozsiahlo spracovať vo vašej práci.

 

Podklady k bakalárskej práci

Nechajte si vytvoriť podklady k vašej záverečnej práci u nás. Profesionálni autori a skvelá cena.

Už od 9€
Objednať

Ako získať prax už počas školy?

V súčasnom konkurenčnom svete práce je získanie praxe už počas školy kľúčové pre budúcich absolventov. Firmy čoraz častejšie vyžadujú…

Praktický sprievodca študenta pred nástupom na vysokú školu

Leto medzi maturitou a začiatkom novej etapy na vysokej škole je z pohľadu študenta najdlhšie, aké mu náš školský systém pon…

Najčastejšie gramatické chyby II: Ktorí / ktorý a mi/my

  V ďalšom pokračovaní seriálu o gramatike nadviažeme na populárny článok Najčastejšie gramatické chyby, ktoré už nikdy nesprav…