Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v prezeraní stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete TU

Informatika a bakalárska práca – tipy na témy

Informačné technológie sú jedným z najatraktívnejších odborov, ktoré sa v súčasnosti dajú študovať na vysokých školách. Titul (a hlavne praktické znalosti) z informatiky sú dnes takmer zárukou skvelého finančného ohodnotenia vo vašom budúcom zamestnaní. Aby ste sa titulom mohli pochváliť, je potrebné napísať záverečnú prácu. My máme pre vás niekoľko tipov na témy, ktoré nebudú tuctové a pomôžu vám získať lepšiu známku.

Bakalárska práca z informatiky

Bakalárska práca je na rozdiel od diplomovej práce stále len akýmsi kompilátom myšlienok.  Aj vaša záverečná práca tak môže byť opisom a porovnávaním faktov. Analyzovať by ste však mali nejakú zaujímavú problematiku, nie 300-krát opísaný fenomén alebo technológiu. Čo patrí medzi najzaujímavejšie informačné technológie posledných rokov?

Informačné systémy v armáde

AJ aktuálna situácia u našich východných susedov nám ukazuje diametrálne rozdiely medzi informačnými technológiami, ktoré využívajú rôzne proti sebe bojujúce armády. V práci môžete analyzovať technológie využívané v spravodajstve, v navádzaní striel, ale aj využitie umelej inteligencie či programovanie bezpilotných autonómnych lietadiel.

Kybernetická bezpečnosť v nasledujúcich rokoch

S vývojom informačných technológií a zariadení (smartfóny, počítače) sa zlepšujú nielen možnosti zabezpečenia a šifrovania údajov, ale aj schopnosť dešifrovať ich. Kybernetické útoky na vládne inštitúcie či banky sú témou posledných rokov a v práci môžete tento fenomén rozviesť do detailov /ktoré krajiny ich vykonávajú atď).

Internet v špecifických krajinách

Ako vyzerá internet napríklad v Severnej Kórei? A v akom štádiu vývoja je internet, ktorý sa snaží vytvoriť Rusko? Je vôbec reálne odpojiť celú krajinu od svetovej internetovej siete? Ako sa dá na svetový internet pripojiť nelegálne? Akú revolúciu spôsobí satelitný internet napríklad v kombinácii s VPN?

Umelá inteligencia v medicíne

Informačné technológie a umelá inteligencia sa stávajú dôležitým diagnostickým nástrojom v medicíne. Vyhodnotenie krvných výsledkov či stanovenie diagnózy podľa príznakov dnes už zvládajú aj počítača, ktoré môžu pacientov kategorizovať a odkázať na konkrétneho špecialistu. Dočkáme sa aj toho, že počítača „odbavia“ celý proces od diagnostiky až po liečbu?

 

Podklady k bakalárskej práci

Nechajte si vytvoriť podklady k vašej záverečnej práci u nás. Profesionálni autori a skvelá cena.

Už od 9€
Objednať

Ako získať prax už počas školy?

V súčasnom konkurenčnom svete práce je získanie praxe už počas školy kľúčové pre budúcich absolventov. Firmy čoraz častejšie vyžadujú…

Praktický sprievodca študenta pred nástupom na vysokú školu

Leto medzi maturitou a začiatkom novej etapy na vysokej škole je z pohľadu študenta najdlhšie, aké mu náš školský systém pon…

Najčastejšie gramatické chyby II: Ktorí / ktorý a mi/my

  V ďalšom pokračovaní seriálu o gramatike nadviažeme na populárny článok Najčastejšie gramatické chyby, ktoré už nikdy nesprav…